over mij

Ik werd geboren in Rotterdam en ben mijn loopbaan begonnen als maatschappelijk werkster en communicatietrainer. Dat heb ik een aantal jaren gedaan, maar in de negentiger jaren werd ik in Nijmegen gegrepen door de beeldhouwkunst. De kennismaking met beeldhouwen heeft mij een andere richting in doen slaan.

Ik heb lessen gevolgd bij de beeldhouwer Eugen Aertsen. Daarna ben ik verder gegaan met werken in steen en het geven van workshops. Verdieping in mijn werk vond ik door de opleiding Beeldhouwen aan de Vrije Academie Beeldhouwkunst in Driebergen.

Inmiddels woon ik in Beuningen en kan in mijn werk twee passies samenbrengen: kunst en mensen. Ik maak sculpturen en objecten in diverse materialen, en probeer op allerlei manieren anderen kunst te laten beleven.

Kunst voor mensen

Om anderen aan te moedigen hun creativiteit te gebruiken heb ik jarenlang workshops verzorgd voor kinderen en volwassenen. Van 2010 tot 2015 was ik bovendien een van de organisatoren van KunstPostWijchen, een initiatief om kunst naar de mensen brengen, of de mensen naar de kunst.

Steen

Sinds ik in aanraking kwam met steen, heeft steen mij niet meer losgelaten. In mijn beelden wil ik elementen van het leven, zoals wind, water, licht en aarde, tot uitdrukking laten komen. Mijn inspiratiebronnen zijn Henry Moore, Barbara Hepworth, Giuseppe Penone en Andy Goldsworthy Zij hebben mij de natuur leren zien en interpreteren.

Mijn werk

De meeste beelden die ik maak zijn abstract, laten beweging en openheid zien, en nodigen uit tot aanraken. Regelmatig exposeer ik om zo mijn enthousiasme over het beeldhouwen uit te dragen.

Natuurlijke materialen

Werken in steen is een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden en de reis die ik met steen mag maken ervaar ik als een heel bijzondere reis. Maar regelmatig werk ik ook met andere natuurlijke materialen, zoals hout, karton, en klei. Om onze relatie met de natuurlijke omgeving uit te drukken houd ik me bovendien bezig met landschapskunst.

Colores de España

Mijn nieuwste project is Colores de España. Voor dit project reis ik door de plaatsen die in Spanje langs de Via Augusta liggen – een Romeinse heerweg van Noord-Spanje tot Cadiz- waar ik het kleurgebruik  op muren onderzoek. Mijn indrukken verwerk ik in schilderijen, installaties  en sculpturen.